Actualitate

Viorel Chetraru, audiat în dosarul Nicolae Vicol

Dupa ce ieri a fost audiat seful Sectiei urmariri penale din cadrul Centrului National Anticoruptie, Bogdan Zumbreanu, azi in fata procurorilor este asteptat directorul CNA, Viorel Chetraru.

Chetraru urmeazasa depuna marturii in dosarul interceptarilor telefonice, deschis pe numele sefului FISC-ului, Nicolae Vicol.

Procuratura Generala a initiat o ancheta pentru a stabili cine a facut publice interceptarile convorbirilor telefonice dintre seful suspendat al Inspectoratului Fiscal de Stat, Nicolae Vicol si mai multi oficiali, printre care prim-ministrul in exercitiu, Vlad Filat, ministrul de Interne Dorin Recean, seful fractiunii parlamentare a PLDM Valeriu Strelet.

PLDM a calificat scurgerea de informatii drept o lovitura in adresa securitatii nationale si o incalcare flagranta a legislatiei si drepturilor omului. Totodata, PLDM a declarat ca Centrului National Anticoruptie este folosit drept "o bata politica". In prezent Nicolae Vicol se afla in arest la domiciliu banuit de corupere pasiva, abuz in serviciu si interceptari ilegale.
 
protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *