Sport

Viorel Iordachescu a debutat cu dreptul la Europenele de sah

In orasul croat Rijeka se desfasoara Campionatele Eduropene de Sah, rezervat barbatilor si femeilor. Cea mai buna evolutie din lotul tricolorilor o demonstreaza, deocamdata, marele maestru international, Viorel Iordachescu.

Formatia noastra s-a deplasat in Croatia cu un lot format din sase sportivi, inclusiv patru barbati si doua femei. In total, la eveniment participa 41 de echipe selectionate.

Unul din cele mai bune produse ale sahului autohton, Viorel Iordachescu l-a invins in prima runda pe italianul Mario Lanzani, ulterior remizand cu reprezentantul Romaniei, Raul Schmidt. In ultima etapa disputata, moldoveanul a mai repurtat p victorie in partida cu slovacul Marian Jurcik si are actualmente 2,5 puncte la activ. Astazi el joaca cu georgianul Malkhaz Sulashvili,
Cate doua puncte dupa trei etape totalizeaza marele maestru international Viorel Bologan si maestrul FIDE Vladimir Hamitevici.

Lideri in clasamentul masculin sunt 13 jucatori care au acumulat cate trei puncte. Un alt grup din 43 de sahisti, inclusiv Viorel Iordachescu, au cate 2,5 puncte.

In concursul feminin, multipla campioana nationala Elena Partac totalizeaza un punct, la fel ca si premianta Mondialeleor de junioare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *