Social

Virozele bat în retragere! Mai puține cazuri înregistrate în instituțiile de învățământ

Săptămâna trecută s-a înregistrat un număr de 8427 de cazuri de viroze și gripă grădinițele, școlile și liceele din Republica Moldova. Astfel, potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, cifrele sunt în scădere comparativ cu săptămâna anterioară, când au fost raportate peste 9 000 de cazuri de infectări.

Din cauza gripei și a virozelor de sezon au suferit 3727 de copii din grădinițe, 78 de cadre didactice și 49 de persoane cu funcții auxiliare. În învățământul primar, gimnazial și liceal au fost raportate 4458 de cazuri de infectări la copii, 96 de cazuri la personalul didactic și 19 – la cel auxiliar, scrie Deschide.md.

Între timp, a scăzut numărul cazurilor de infectare cu COVID-19. Săptămâna trecută au fost înregistrate 74 de cazuri de infectare în grădinițe, dintre care 47 sunt copii. În școli și licee s-au atestat 62 de cazuri de Covid-19, dintre care la elevi – 33 de cazuri de infectare cu virusul de tip Sars-Cov-2.

Menționăm, că datele sunt puse la dispoziția Ministerului Educației și Cercetării de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului din R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *