Sănătate

Virusul Zika a fost declarat o URGENȚĂ GLOBALĂ

La finalul unei reuniuni a comitetului de urgență, directorul general al OMS, Margaret Chan, a declarat presei că este nevoie de un răspuns coordonat la nivel mondial pentru această problemă, dar a afirmat că nu este necesară impunerea unor restricții comerciale sau de călătorie.

OMS a primit recomandarea privind desemnarea virusului Zika drept "o urgență globală" din partea unui comitet de experți independenți, după criticile primite de agenția ONU cu privire la ezitările de pînă acum. Această decizie creează cadrul unei acțiuni internaționale rapide și fixează noi priorități de cercetare.

"Membrii comitetului au fost de acord că această situație întrunește condițiile pentru a o declara o urgență globală de sănătate publică. Am acceptat acest sfat", a precizat Margaret Chan.

Reuniunea a fost convocată după ce, săptămîna trecută, OMS a apreciat că virusul Zika are o ”propagare explozivă” și că ar putea infecta un număr de trei pînă la patru milioane de persoane pe continentul American în cursul acestui an. Riscurile de răspîndire în întreaga lume sînt cu atît mai mari cu cît anul acesta, în luna august, Brazilia va găzdui Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *