Actualitate

VIRUSUL ZIKA: Brazilia raportează 1.581 cazuri de nou-născuți cu microcefalie posibil asociate virusului

Autoritățile medicale cercetează alte 3.047 posibile cazuri de microcefalie la bebeluși și a eliminat 3.308 dintre cele 7.936 consemnate în total pentru că nu a fost constatată această malformație, sau pentru că nu a fost cauzată de agenți infecțioși.

Datele au fost publicate miercuri de Ministerul Sănătății brazilian în buletinul epidemiologic pe care îl realizează săptămânal. Deocamdată au fost coroborate 226 cazuri de microcefalie asociate Zika, în restul celorlalte cazuri legătura între boală și virus neputând fi deplin confirmată.

Marea majoritate a cazurilor de microcefalie se concentrează în regiunea din nord-setul Braziliei, cu precădere în statele Pernambuco și Bahia, cu 366 și respectiv 254 de cazuri confirmate.

Ministerul semnalează că din octombrie anul trecut s-au înregistrat 317 de morți suspecte posibil asociate aceastei malformații, dintre care 73 au fost deja confirmate. Alte 198 de cazuri continuă să fie investigate, în timp ce 46 au fost eliminate.

Virusul Zika, la fel ca Dengue și Chikunguńa, este transmis de țânțarul Aedes aegypti, foarte răspândit în America Latină și Caraibe. Brazilia este țara unde au fost consemnate cele mai multe cazuri de microcefalie la nou-născuți posibil asociate virusului Zika. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *