RăzboiUcraina

Vitali Kliciko ar putea fi demis după ce trei persoane au murit pentru că nu au putut intra într-un adăpost antiaerian, în timpul unui bombardament rusesc în Kiev

Volodimir Zelenski l-ar putea demite din funcție pe fostul campionul de box și primarul Kievului, Vitali Kliciko, după ce un adăpost antiatomic din Kiev a fost închis în timpul unui bombardament, potrivit unor informații publicate de presa ucraineană și citate de Sky News.

Trei persoane au fost ucise atunci când nu au putut intra într-un adăpost în timpul unui atac aerian rusesc la 1 iunie, ceea ce a determinat o inspecție care a constatat că jumătate dintre adăposturile din Kiev erau închise sau improprii pentru utilizare.

Ministrul industriilor, Oleksandr Kamișin, este luat în considerare pentru a-l înlocui pe Kliciko la conducerea administrației de stat a orașului Kiev, a declarat un oficial de rang înalt pentru Ukrainska Pravda.

Membri ai echipei lui Kliciko au declarat pentru site-ul de știri că „nu au fost informați” despre vreo demitere.

Kliciko a recunoscut anterior că poartă o parte din responsabilitate pentru incidentul cu adăpostul antiaerian, dar a spus că și alții sunt de vină, în special aliații președintelui care au fost numiți să conducă districtele orașului.

Surse apropiate lui Zelenski au declarat că nu a fost luată nicio decizie finală cu privire la demiterea sa, a raportat Ukrainska Pravda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *