Istorie

Vitalie Marinuţa: Să cultivăm în şcoală spiritul patriotic

Indiscutabil este faptul că veteranii pot servi drept un exemplu concludent de comportament patriotic pentru tânăra generaţie. Acest adevăr a fost reiterat de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă, care a subliniat importanţa colaborării organizaţiilor de veterani cu Armata Naţională pentru pregătirea recruţilor.

“Tinerii înrolaţi sunt slabi psihologic. De aceea consider că este deosebit de important rolul celor care au participat la conflictele militare, în special la cel din anul 1992, în procesul de pregătire psihologică şi patriotică a tinerilor,“ a declarat ministrul Apărării.

Întrebat dacă este posibilă reintroducerea cursului de pregătire militară la liceu, Vitalie Marinuţa a subliniat că trăim în alte timpuri, Republica Moldova este un stat neutru, iar aspiraţiile europene ale ţării, determină ministerul să pună accent pe profesionalizarea armatei. Pe de altă parte, ministrul consideră că pregătirea patriotică se poate desfăşura în cadrul altor obiecte cum ar fi istoria, literatura română sau educaţia fizică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *