Ultima oră

VITEAZUL din Cosăuţi onorat de ministrul Apărării

Mihai Mutoi, în vîrstă de nouă ani, din satul Cosăuţi, raionul Soroca, a fost remarcat de ministrul Apărării pentru fapta sa de vitejie în încercarea de a salva un patruped, deşi era pe punctul de aşi pierde propria viaţa. Ministrul Apărării l-a felicitat pe Mihai pentru curajul său excepţional şi i-a spus că în Armata Naţională cei viteji sînt la loc de cinste. „Eşti un băieţel curajos, iar diploma pe care ţi-am acordat-o astăzi este o recunoaştere a curajului şi bărbăţiei de care ai dat dovadă. Vrem să te faci mare, iar atunci cînd va veni timpul potrivit, te aşteptăm în Armata Naţională în calitate de ostaş”, a declarat ministrul Apărării.  Puternic emoţionat de vizita sa la sediul Ministerului Apărării, Mihai Mutoi a pozat împreună cu ministrul Apărării la drapelul de stat al R. Moldova. Vitalie Marinuţa l-a încurajat să stea în fotoliul de ministru al Apărării şi i-a oferit un album ilustrativ despre Armata Naţională, dar şi un colet cu dulciuri pe care să-l i-a acasă.

Mihai Mutoi a devenit cunoscut la scară naţională acum două săptămîni. Pornit în pădure după lemne, a trecut pe lîngă Nistru şi a auzit schelălăitul unui cîine care căzuse în apă. În speranţa că va reuşi să-l scape de valurile reci ale Nistrului, acesta s-a întins pe burtă şi a încercat să apuce căţelul ca să-l arunce pe mal. Cînd a văzut că nu poate, s-a ridicat în picioare, iar atunci a simţit cum îi crapă gheaţa de sub picioare şi s-a prăbuşit în apă. A dat disperat din mîini ca să ajungă la mal, dar nu a reuşit.

Copilul a fost salvat în cele din urmă de cîţeva maturi care i-au sărit în ajutor. Băiatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul raional din Soroca cu hipotermie. Acesta a fost tratat cu succes în secţia de terapie intensivă, iar acum s-a întors în sînul familiei şi a fost supranumit viteazul din Cosăuţi.  

Via Ministerul Apărării

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *