Politică

VIZITĂ ISTORICĂ: Ministrul de Externe al SUA vine la CHIȘINĂU – Întâlniri cu Leancă, Corman, Timofti dar și o vizită la CRICOVA

Avionul oficialului american va ateriza pe aeroportul din Chişinău miercuri după amiază.

Oficialul american va ateriza la Chişinău, miercuri, după amiază, şi va avea întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi cu şeful legislativului, Igor Corman. Ulterior, şeful diplomaţiei americane va merge la Cricova, unde va avea o întrevedere cu vinficatorii moldoveni.

Vizita lui John Kerry are loc în cadrul unui turneu de patru zile prin Europa şi Orientul Mijlociu. În perioada 3-6 decembrie, demnitarul american va merge la Bruxelles, Chişinău, Ierusalim şi Ramallah.

Kerry este a doua persoană ca importanţă din Statele Unite care ne vizitează ţara de la proclamarea independenţei. În martie 2011, Moldova a fost vicepreşedintele american, Joe Biden. 

Ministrul moldovean al afacerilor externe, Natalia Gherman, a efectuat o vizită în SUA la mijlocul lunii septembrie, iar la începutul acestei luni la Chişinău s-a aflat asistentul adjunct al Secretarului de Stat american, Eric Rubin.

Sursa: Radio Chisinau

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *