Eveniment

Vizita lui Merkel dă peste cap circulația rutieră

În ajunul vizitei cancelarului german Angela Merkel la Chișinău, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Pază de Stat au luat măsuri de securitate sporită. Circa 2000 de angajați ai poliției vor asigura ordinea publică în capitală. Alți zeci de agenți speciali din Republica Moldova și Germania vor proteja înalții oaspeți, iar lunetiștii vor ocupa poziții pe cele mai înalte clădiri. Pe traseul ce leagă Aeroportul de centrul orașului au fost deja sudate gurile de canalizare. Totodată, s-au efectuat lucrări de infrastructură cum ar fi plombarea gropilor, asfaltarea porțiunilor de drum și așternerea fâșiilor de gazon pe bulevardul Dacia. Chiar unele panouri publicitare au fost demontate.

Ministrul de Interne Dorin Recean a avertizat locuitorii Chișinăului că circulația transportului va fi „mai mult sau mai puțin restricționată” în zona centrală, recomandând ca în zilele de 21-22 august oamenii să călătorească cu transportul public. „Luăm măsuri de pregătire în corespundere cu practicile internaționale. Inspectăm fondul locativ și obiectivele din adiacența traseelor”, a precizat ministrul. De asemenea, deținătorii de arme sunt obligați să și le păstreze în safeuri sigilate sau să le depună la comisariate.

Vizita Angelei Merkel în Republica Moldova ar putea afecta și orarul zborurilor la Aeroportul Internațional Chișinău. După cum ne-a comunicat serviciul de presă al companiei, deocamdată nu se prevăd schimbări ale regimului de activitate. Cu toate acestea, călătorii sunt sfătuiți ca pe 22 august să ajungă mai devreme la aeroport. Tot astăzi, MAI va veni cu detalii privind modul de redirecționare a transportului public din Chișinău.
Măsurile de securitate luate de autoritățile moldovenești nu pot fi considerate fără precedent. În martie 2011, când vicepreședintele SUA Joe Biden a efectuat o vizită istorică la Chișinău, anvergura măsurilor de pază întreprinse a fost o premieră pentru Chișinău. Atunci, vizita oficialului american a fost supravegheată de 100 de agenți de la Washington, iar 3000 de colaboratori ai MAI și SPP au fost implicați în acțiuni de securitate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *