Internațional

Vizita Patriarhului Kiril la Kiev stârnește NEMULȚUMIREA presei

La gara Kievskaia, Kiril a fost întâmpinat cu mare pompă, autoritățile având grijă să întindă un covor roșu în cinstea importantului oaspete, iar zona gării a fost împânzită cu reprezentanți ai forțelor de ordine. Pe peron, acesta a fost întâlnit atât de înalți demnitari de stat, cât și de reprezentanți ai autorităților locale. 

Cu ocazia aniversării a 1025 de ani de la botezul Rusiei, Patriarhul a dăruit orașului o cruce de trei metri a Sf. Andrei, care a fost adusă din Grecia.

Pe durata acestui eveniment, poliția a arestat 10 de protestatari care își manifestau nemulțumirea față de celebrarea în masă a acestei aniversări lângă muzeul „Mystetskyi Arsenal”. Printre aceste persoane se numără și câțiva artiști cunoscuți din Ucraina.

Poliția a avertizat protestatarii că orice acțiuni în preajma muzeului sunt interzise, invocând decizia instanței de judecată. Ulterior, poliția a reținut cei mai activi manifestanți. Potrivit datelor neoficiale, protestul a fost organizat de o comunitate religioasă.

Celebrarea aniversării a 1025 de ani de la botezul Rusiei a stârnit nemulțumiri și în rândul analiștilor politici. „Sosirea Patriarhului Kiril la Kiev într-un tren blindat, înconjurat de un număr impresionant de bodyguarzi, aduce aminte de vizita Reichcomisarului Erich Koch”, comentează pentru un portal ucrainean directorul Centrului de Analiză Politică „Strataghema”, Yuri Romanenko. Acesta consideră că Patriarhul, împreună cu suita sa, tinde sa acapareze teritoriile, unde în orice moment pot sa apară „partizanii”.

„Toată această situație este o ilustrare clară a faptului că elitele „noastre” și-au asumat în mod instinctiv rolul de ocupanți, dovadă fiind cele trei linii de securitate susținute de un grup de clovni mass-media”, a rezumat Yuri Romanenko.

Timpul.md via hvylya.org

Tradaptare Lucia Lupu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *