ActualitateExterne

Vizita premierului chinez în Australia. Demnitarul a promis o pereche de panda pentru Zoo Adelaide

Premierul chinez Li Qiang și-a început vizita în Australia cu o oprire la Adelaide unde a anunțat că parcul zoo din localitate va primi de la China o pereche de panda. Vizita a început duminică și va ține patru zile. Este prima vizita în Australia a unui premier chinez din ultimii șapte ani, potrivit mediafax.

Premierul Chinei, Li Qiang, și-a început duminică vizita de patru zile în Australia, anunțând că Beijingul va furniza o nouă pereche de panda grădinii zoologice din Adelaide după ce perechea actuală se va întoarce în China la sfârșitul acestui an, potrivit Reuters.

Li a sosit sâmbătă seara în capitala statului Australiei de Sud, spunând că relațiile bilaterale au „revenit pe drumul cel bun”.

Luni, Li va vizita capitala Canberra și se va întâlni cu prim-ministrul Anthony Albanese, apoi va face o oprire în statul minier Australia de Vest.

China, cel mai mare partener comercial al Australiei, a impus restricții asupra unui număr de produse agricole și minerale australiene în 2020, în timpul unei dispute diplomatice. Ulterior, tensiunile s-au atenuat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *