CSI / RusiaExterne

Vizita președintelui Ucrainei la Washington nu a arătat deloc ”dorința de a asculta Rusia”, susține Kremlinul

Kremlinul a susţinut joi, 22 decembrie, că vizita preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski în SUA nu a ilustrat deloc ”dorinţa de a asculta Rusia” şi că Washingtonul duce în Ucraina ”un război indirect de facto” împotriva Moscovei, relatează AFP şi Agerpres.

”Până în prezent, putem constata cu regret că nici preşedintele Biden, nici preşedintele Zelenski nu au spus ceva care să poată fi perceput ca o dorinţă potenţială de a asculta îngrijorările Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, în timpul vizitei şefului liderului ucrainean la Washington nu au existat ”apeluri veritabile la pace”.

”Acest lucru demonstrează că Statele Unite îşi continuă linia războiului de facto şi indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Menționăm că Volodimir Zelenski s-a deplasat miercuri la Washington, în prima sa vizită externă de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu zece luni. El a primit din partea SUA noi promisiuni de ajutor financiar şi militar ce include, pentru prima dată, furnizarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot.

Referitor la acest aspect, Peskov a subliniat că livrarea de rachete Patriot de către SUA nu va contribui la soluţionarea conflictului dintre Moscova şi Kiev şi nu va împiedica Rusia să-şi atingă obiectivele, potrivit Reuters.

Vă amintim că Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine pentru protejarea populaţiei rusofone din Ucraina. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *