Externe

Vizita secretarului general al NATO în Armenia, amânată din cauza unei defecțiuni a avionului

Din cauza unei probleme tehnice, aeronava, care decolase de la Bruxelles, a făcut cale întoarsă, iar vizita a fost amânată pentru joi, a scris însuşi secretarul general al NATO pe contul său de pe Twitter.

Vizita secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice intervine în contextul scandalului legat de locotenentul azer Ramil Safarov, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea cu brutalitate a unui ofiţer armean în 2004 la Budapesta. Safarov a fost extrădat la sfârşitul lunii august de către Ungaria în Azerbaidjan, unde acesta a fost imediat avansat la gradul de maior şi graţiat de preşedintele azer Ilham Aliev.

În replică, Parlamentul de la Erevan a adoptat miercuri o declaraţie în care a anunţat suspendarea oricăror relaţii oficiale la nivel parlamentar cu Ungaria, după ce autorităţile de la Budapesta l-au extrădat pe Safarov în Azerbaidjan, acuzând Ungaria de escaladarea situaţiei legate de enclava Nagorno-Karabah. Cu patru zile înainte de a fi extrădat, Budapesta dăduse asigurări Erevanului că acest lucru nu se va întâmpla, a subliniat ministrul de externe Eduard Nalbandian.

DPA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *