Politică

Vizitele memorabile ale anului 2012

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel

La 22 august, cancelarul german, Angela Merkel, a sosit într-o vizită oficială de câteva ore la Chișinău. Pe agenda șefului guvernului de la Berlin au fost întrevederi cu președintele Nicolae Timofti și premierul Vlad Filat și reprezentanți ai partidelor. Totuși, vizita oficială nu s-a încheiat fără incidente, întrucât coloana oficială a cancelarului german și a premierului moldovean a fost atacată cu „cocktail Molotov” de un tânăr. În contextul vizitei cancelarului german, autoritățile moldovene au luat măsuri sporite de securitate, iar circa 2000 de angajați ai poliției au asigurat ordinea publică în capitală. La finalul vizitei, Angela Merkel a primit în dar 460 de sticle de vinuri de colecție.




Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso

Jose Manuel Barroso a venit la Chișinău pe 29 noiembrie, într-o vizită de două zile. Președintele CE a avut întâlniri cu președintele RM, cu președintele Parlamentului, cu premierul și cu liderii grupurilor parlamentare. Comuniștii au boicotat vizita lui Jose Manuel Barroso la Chișinău. De asemenea, președintele CE a susținut un discurs public la Palatul Național. Ca și în cazul vizitei cancelarului german Angela Merkel, autoritățile moldovene au întreprins măsuri sporite de securitate – de la sudarea gurilor de canalizare până la amplasarea lunetiștilor pe traseul cortegiului.

Președintele Poloniei, Bronisław Komorowski

Șeful statului polonez a întreprins, în premieră, la 3 decembrie a. c., o vizită de lucru de două zile în RM. Președintele Poloniei a avut întrevederi cu omologul său, președintele RM. În cadrul vizitei președintelui polonez la Chișinău, a fost semnat între Guvernul RM și Guvernul R. Polone Programul executiv în domeniul culturii, educației și științei pentru anii 2012-2014 și Protocolul celei de-a treia ședințe a Comisiei mixte moldo-poloneze în cooperare economică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *