Actualitate

Viziunile unor candidați la funcția de primar general al Capitalei: Banii publici se cheltuiesc ineficient și lucrul acesta nu poate să nu trezească îngrijorări

Candidatul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, consideră că Primăria capitalei trebuie neapărat reorganizată pentru că există o sumedenie de structuri subordonate Primăriei, întreprinderi municipale, direcții ineficiente și acest lucru trebuie revăzut. „Banii publici se cheltuiesc ineficient și lucrul acesta nu poate să nu trezească îngrijorări și fiecare primar are dreptul, prin lege, să vină cu o nouă organigramă și să demonstreze că o parte din aceste direcții trebuie comasate și eficientizate”, spune Vasile Costiuc.

Candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, susține că în „Primărie este mizerie, haos și corupție”. Pentru debirocratizarea aparatului Primăriei, candidatul socialist propune audit total al tuturor întreprinderilor municipale și al subdiviziunilor Primăriei, evaluarea criteriilor de performanță. „La momentul de față sunt foarte mulți funcționari care idee nu au de ce trebuie să facă pentru că nu există instrucțiunile lor funcționale. Acest lucru trebuie să se întâmple până la Anul Nou ca să revenim la o nouă structură a Primăriei”, afirmă Ion Ceban. De asemenea, socialistul susține că în funcții trebuie angajate persoane doar în baza concursurilor publice.

Candidatul Partidului Verde Ecologist, Victor Strătilă, consideră că la momentul actual sistemul de organizare a Primăriei este unul de model sovietic. Potrivit lui, în ultimii ani s-a dovedit faptul că în conducerea Primăriei s-au aflat persoane corupte și acest lucru demonstrează că modelul trebuie schimbat. „Din momentul începerii acestei reorganizări, vor fi epurate acele cadre care au demonstrat până acum că sunt corupte și nu-și îndeplinesc atribuțiile corespunzător”, a afirmat Victor Strătilă. Și acest candidat consideră că în locul funcționarilor eliberați trebuie angajate persoane competente în bază de concurs.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *