Actualitate

Vlad Bilețchi (AUR): A venit timpul pentru o resetare, pentru o forță politică nouă, tânără, care să încununeze aspirațiile tuturor celor care simt românește

În ziua în care a fosr celebrată unirea Basarabiei cu România, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) s-a lansat și în Republica Moldova. Președinte al partidului a fost desemnat liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, 36 de ani, a anunțat sâmbătă, 27 martie, noua formațiune politică, transmite Romanian Global News.

Evenimentul de la Chișinău a început cu un Te Deum și cu sfințirea biroului parlamentar al deputaţilor George Simion şi Boris Volosatîi, „la care vor putea veni toți cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”. „Nu suntem încă un partid unionist pe scena politică moldovenească” În discursul său, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat că AUR nu va reprezenta încă un partid unionist pe scena politică ven it cu scopul de a dezbina mișcarea pro-românească: „Pentru a evita orice speculații, nu suntem încă un partid unionist pe scena politică din Republica Moldova. Partidul Popular Românesc a devenit și s-a transformat astfel în Alianța pentru Unirea Românilor”. A venit timpul pentru o resetare, pentru o forță politică nouă, tânără, care să încununeze aspirațiile tuturor celor care simt românește. Alianța pentru Unirea Românilor nu este un partid de duzină, nu este o nouă formațiune de unică folosință, nu este o anexă a cuiva și nici un simplu colector de voturi.

Este o forță în devenire. Vlad Bilețchi, președinte AUR Republica Moldova: La lansare a fost prezent și copreşedintele AUR, senatorul român Claudiu Târziu. „Alianța pentru Unirea Românilor scrie istorie pe ambele maluri ale Prutului. Peste 40 de deputați AUR au venit astăzi în Republica Moldova pentru a celebra acest moment istoric și pentru a transmite mesajul că românii din Basarabia sunt așteptați acasă, în România Mare. Credința, familia, națiunea și libertatea sunt valorile și principiile pe care le promovăm în România, iar de azi înainte, acestea vor sta la loc de frunte și pe acest mal al Prutului. Nu am venit să dezbinăm, ci să chemăm la unitate națională”, a declarat Târziu.

George Simion, celălalt lider AUR, nu a fost prezent la Chișinău, deoarece are interdicție de intrare în Republica Moldova după ce, în 2018, a fost expulzat și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani, adică până în 2023,de către regimul prorus de dincolo de Prut.

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, a transmis, de la București, un mesaj dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România, de la care se împlinesc 103 ani.

„Vreau să transmit un mesaj tuturor fraților de peste Prut, tuturor românilor de pretutindeni. Este 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu Țara. Ziua când deputații din Sfatul Țării au făcut ceea ce trebuia să se facă, au adus Basarabia la trupul țării. Vom fi iarăși ce am fost, și mai mult decât atât. Prutul este un râu intern al națiunii noastre și, mai devreme sau mai târziu, vom uni malurile de Prut. La mulți ani, frați basarabeni”, a declarat George Simion pentru TVR Moldova.

Sâmbătă, 27 martie 2021, peste 40 de deputați și senatori AUR din România au venit la Chișinău, pentru a marca lansarea partidului Alianța pentru Unirea Românilor în Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *