Istorie

Vlad Bilețchi (AUR) despre 22 iunie 1941: Dovada sacrificiului poporului român pentru Basarabia

Noi nu trebuie să uităm că românii au decis să se bată pentru frații din Basarabia, înțelegând faptul că intră în luptă cu cea mai puternică armată a lumii de la acel moment.

Sute de mii de ostași români au căzut pe frontul de est, mulți se odihnesc și astăzi în îndepărată Rusie. Sacrificiul lor nu trebuie niciodată uitat.

Mulți vor să facă rău și vorbesc despre cedarea din 1941, dar uită să spună că nu poporul român a cedat la presiune, ci o clasă politică slabă, lipsită de viziune și fricoasă. Astăzi suntem chiar în acea situație politică. Poporului român i s-a ascuns această informație, el a aflat despre anexarea Basarabiei după ce a fost luată decizia.

Noi, cei de la AUR – ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR, mergem în 11 iulie în față alegătorilor. Mulți ne-au vorbit de șanse, de procente, despre timpul scurt, însă noi am decis că românii nu reprezintă simple numere, o statistică, o chestiune de probabilitate. Cum am fi fost noi mai buni dacă nu am fi acceptat această luptă?” a declarat Vlad Bilețchi pentru Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *