Eveniment

Vlad Filat a convocat o şedinţă operativă în problema incidentului tragic care a avut loc în satul Pîrîta

În cadrul şedinţei, a fost prezentată informaţia cu privire la incidentul grav care a avut loc la postul trilateral al forţelor de pacificare pe partea stîngă a Nistrului, în dimineaţa zilei de duminică, 1 ianuarie, care s-a soldat cu moartea unui cetăţean al Republicii Moldova. Totodată, a fost examinată situaţia actuală creată în această regiune şi acţiunile care au urmat, inclusiv desfăşurarea anchetei pe acest caz.

Prim-ministrul a declarat că Guvernului Republicii Moldova condamnă acest caz, exprimînd condoleanţe rudelor şi apropiaţilor cetăţeanului decedat în urma acestui grav incident.

„Este necesar de dat o apreciere clară situaţiei şi de nu admis în nici un caz escaladarea unor evenimente care ar tensiona şi mai mult situaţia”, a spus Prim-ministrul.

Vlad FILAT a dispus pregătirea documentelor necesare ce ţin de acordarea ajutorului material din partea Guvernului familiei tînărului decedat, Vadim Pisari.

Totodată, Premierul a cerut Procuraturii Generale implicarea celor mai buni experţi pentru asigurarea unei anchete corecte şi profesioniste pe acest caz. Vlad FILAT a subliniat importanţa conlucrării cu responsabilii din partea Federaţiei Ruse în acest proces.

În context, s-a decis organizarea, în cel mai scurt timp, a unor întrevederi pe subiectul respectiv cu reprezentanţii Ambasadei Federaţiei Ruse, Comisiei Unificate de Control şi altor factori de decizie care pot contribui la desfăşurarea anchetei.

În acelaşi timp, Premierul a solicitat elaborarea unor propuneri privind acţiunile pe termen lung în legătură cu activitatea forţelor pacificatoare în regiunea Transnistreană, inclusiv vizînd eficienţa activităţii acestora în formula actuală şi asigurarea liberei circulaţii între cele două maluri ale Nistrului.

Direcţia comunicare şi relaţii cu presa
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.