Ultima oră

Vlad Filat afirmă că blocajul în negocieri a fost cauzat de PL

”Comportamentul PL a stat la baza acestui blocaj, pentru că dacă este să vedem inclusiv propunerile cu care au venit colegii din PD, ele nu au venit să înrăutăţească situaţia”, a declarat Filat.

El a explicat că în ceea ce priveşte alegerea şefului statului, PDM şi PLDM au acceptat ideea liberalilor ca să fie creată o comise care să identifice soluţii, dar singura condiţie a fost ca şeful statului să nu reprezinte unul din cele trei partide. Dar liberalii nu au acceptat. ”Avem nevoie de un preşedinte care să-şi exercite atribuţiile funcţionale, să fie echilibru între forţele politice şi ramurile puterii”, a declarat Filat.

În privinţa propunerii PL ca procurorul general să fie un cetăţean străin, Filat a explicat că PDM a propus crearea unei comisii care să elaboreze o reformă a întreg sistemului justiţiei. ”S-a venit cu o extindere a acestor prevederei pentru că avem nevoie de reforma întreg sistemului justiţiei şi nu doar a procuraturii”, a explicat el.

De asemenea, în ceea ce priveşte partajarea Ministerului Transporturilor, Filat a declarat că liberalilor le-au fost propuse multe alte variante, care însă nu au fost acceptate.

Vlad Filat a declarat că îşi exprimă speranţa că până vineri se va ajunge totuşi la un numitor comun. ”Sper şi nu o să renunţ la aceasată speranţă că mâine o să avem o soluţie pentru alegerea conducerii parlamentului. Jocurile politice sunt importante doar că mi se pare că s-a ajuns prea departe”, a declarat el.

În privinţa unui guvern minoritar Vlad Filat a sugerat că va accepta această propunere dacă nu va exista altă soluţie, pentru a nu permite organizarea alegerilor anticipate.
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *