Politică

Vlad Filat dă de înțeles că nu renunță

Liderul PLDM, Vlad Filat, a reacționat la declarațiile liderului PL. Premierul în exercițiu consideră că votul acestora nu este pentru candidatura individuală la funcția de prim-ministru, ci pentru programul de activitate pe care și-l asumă guvernul.

„Noi, PLDM, am luat decizii care vizează continuarea reformelor și parcursul european al R Moldova. Noi ne-am asumat această decizie și am demonstrat, pe parcursul timpului, că, dincolo de declarații, avem capacitatea necesară, ca prin acțiuni concrete, să realizăm proiecte în interesul țării. Deciziile pe care le iau PL sau alte partide îi vizează pe ei. Vom respecta deciziile lor politice, chiar dacă nu vom fi de acord cu ele și solicităm respect pentru deciziile PLDM”, a declarat Vlad Filat.

Filat a adăugat că foarte curând va propune președintelui țării decizia Partidului Liberal Democrat în privința candidaturii la postul de premier. În cazul în care aceasta nu va fi susținută de plenul parlamentului, șeful PLDM se derobează de orice responsabilitate a partidului pe care îl conduce. Referindu-se la intenția declarată a PL de a-i respinge candidatura la funcția de prim-ministru, Vlad Filat consideră că fiecare politician trebuie să își asume consecințele deciziilor proprii.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *