Politică

Vlad Filat ne asigură că nu va negocia cu PCRM

Preşedintele PLDM a precizat că nu va purta negocieri cu opoziţia parlamentară pentru formarea unei majorități în legislativ, dar se va consulta pentru a afla părerea comuniștilor despre chestiuni economice, sociale și politice.

„Discut cu cei care pot contribui la asigurarea unei majorităţi parlamentare, pentru ca atunci când voi veni în parlament pentru a prezenta programul de guvernare și lista nominală a cabinetului de miniștri să întrunim majoritatea necesară. Unele sunt discuţii, altele sunt consultări, dar sunt şi negocieri”, a spus Filat.

Menționăm că, ieri, deputata Ana Guțu a declarat public că grupul de parlamentari PL care au fost excluși la ședința de săptămâna trecută a Consiliului Republican al PL va susține candidatura lui Vlad Filat.
Totodată, Vlad Filat a refuzat să dea curs demersului lui Mihai Ghimpu, privind demiterea a doi miniștri care au fost promovați de Partidul Liberal (PL).
Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezentat la ședința guvernului demersul lui Mihai Ghimpu, în care liderul liberal cerea demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrului Mediului, Gheorghe Șalaru. Premierul în exercițiu a refuzat să examineze cererea. „Va fi în mare așteptare acest demers”, a răspuns Filat.

Timpul.md (I.M.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *