Politică

Vlad Filat o acuză pe Maia Sandu de instituirea dictaturii în Republica Moldova

Liderul Partidului Liberal-Democrat (de opoziție) din Republica Moldova, fostul prim-ministru al republicii, Vladimir Filat, a acuzat conducerea țării de instaurarea dictaturii.

“Condamnăm dictatura partidului de guvernământ, ascunsă în spatele imitației de democrație. Condamnăm presiunea autorităților asupra candidaților din partea opoziției și asupra alegătorilor. Amestecul Comisiei pentru Situații Excepționale în procesul electoral este inacceptabilă. Și condamnăm modul în care s-a desfășurat actuala campanie electorală și modul în care țara a fost condusă în ultimii doi ani”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.

El și-a exprimat încrederea că după aceste alegeri starea de spirit protestatar din Republica Moldova va crește.

“Evident, indignările în societate vor fi mai curajoase, lucru extrem de important în procesul democratic. Nu va mai exista răbdare, așa cum a fost în cei trei ani de mandat prezidențial al Maiei Sandu și în cei doi ani de guvernare a PAS”, a spus Filat.

Sursa Stiripesurse

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Vladimir Filat (nu Vlad Filat, numele Vladimir spune ceva, nu?) face galagie pt ca nu se afla el la guvernare, altfel i-ar fi convenit, cu siguranta. Situatia este extraordinara in RM din pricina invaziei Rusiei in Ucraina si influentarea vietii politice din RM prin mituirea electoratului si sustinerea cu bani a unor candidati si partide. Totodata, trebuie sa recunoastem ca actualmente nu este democratie in RM, dar nici dictatura (cum afirma Vladimir Filat). Ce a permis asa ceva ? Prelungirea starii de urgenta este cauza care permite SIS amestecul in viata politica. Vlad Filat si partidele de opozitie ar trebui sa se concentreze pe eliminarea starii de urgenta, in cazul in care Maia Sandu nu o elimina chiar ea. Pe de alta parte, daca ar fi fost dictatura, cum acuza Vlad Filat, PAS-ul nu ar fi pierdut alegerile locale, cum s-a intamplat. Razboiul din Ucraina poate dura ani de zile si atunci ce faci, mentii starea de urgenta non-stop in RM ? SIS-ul isi poate desfasura activitatea si in absenta starii de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *