Politică

Vlad Filat: Poziția PL este GREȘITĂ, dacă nu se va reuși alegerea președintelui, mergem la ANTICIPATE

Partidul Liberal-Democrat din Moldova şi Partidul Democrat din Moldova discută 4 candidaturi pentru şefia statului. Despre acesta a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, transmite Info-Prim Neo.

Am înţeles că în Republica Moldova sunt oameni care au demnitate şi un simţ profund de responsabilitate. Am convenit ca această persoană să nu aibă afiliere politică. O să continuăm discuţiile şi vom veni cu o candidatură pentru preşedinţie. Trebuie să găsim un candidat care va întruni 62 de voturi”, a spus Vlad Filat.

"Dacă nu se va reuşi, vom merge până la urmă, vorbind de anticipate, în faţa alegătorilor, care vor decide, am făcut faţă aşteptărilor sau nu. Niciodată nu vei reuşi să obţii ajutor din afară cât timp nu te poţi ajuta pe tine din interior şi nu vei obţine aprecieri din afară decât dacă ţi le dai pe intern."

Preşedintele PLDM a mai spus că poziţia Partidului Liberal este absolut greşită, referindu-se la declaraţia acestei formaţiuni că nu va înainta candidaţi la funcţia de preşedinte. „Cât priveşte PL, nu am de gând să conving pe cineva. Colegii din PL au spus că dacă propunem un candidat conjugat, ei vor vota. Tare sper că au fost declaraţii sincere, urmează să vedem faptele”, a declarat Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a mai menţionat că ar fi bine ca în ziua de joi sau vineri, în cadrul şedinţelor parlamentului, să fie stabilită data alegerilor prezidenţiale, apreciind drept potrivită data de 15 martie, propusă anterior de către preşedintele PDM, Marian Lupu.

Remanieri în Guvern? 

"Remanierile în Guvern sunt necesare. Cel puţin 5 miniştri urmează să plece din Guvern, inclusiv cei ai PLDM”, a declarat premierul Vlad Filat marţi seara, 21 februarie, la Publika TV.
„Trebuie să-mi exercit mandatul în condiţia în care sunt nevoit să aleg între a face anumite lucruri şi a reieşi din anumite realităţi”, s-a plâns premierul.

Vlad Filat a mai spus că chiar azi dimineaţa a avut pe masă demersul de destituire a unui ministru, fără a spune însă despre cine este vorba.”Astăzi dimineaţa aveam pe masă demersul de destituire a unui ministru. Cu justificari cu tot. Dar n-am facut acest lucru, pentru ca nu vreau sa tensionez situaţia. Să alegem întâi preşedintele, apoi vom vedea”, a menţionat Vlad Filat.

Via Info-prim.md/publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *