Politică

Vlad Filat rămâne în arest pentru încă 90 de zile

Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest pe numele fostului premier cu încă 90 de zile, deși mandatul de arest în vigoare expiră abia pe 15 ianuarie.

Dosarul a fost transmis în grabă în instanţă, cu o săptămână înaine de Revelion. Atunci, în cadrul unei confernțe de presă, Adriana Bețișor spunea că Vlad Filat riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

De menționat este că, s-au schimbat total datele dosarului. Dacă inițial, acuzarea, prin vocea Procurorului General, Corneliu Gurin, vorbea despre faptul că Vlad Filat ar fi fost implicat în cazul BEM și se vorbea de o sumă de 250 de milioane de dolari, ulterior, însă, procurorul de caz, Adriana Bețișor a anunțat despre faptul că fostul premier ar fi benefeciat de favoruri de la omul de afaceri Ilan Shor de circa 800 de milioane de lei, adica 40 de milioane de Euro.

De asemenea, procurorii susțin că Vlad Filat ar mai fi primit de la Shor servicii avia în valoare de 1,5 milioane de lei și alte 1,8 milioane, pentru servicii de hotel. Vlad Filat a respins acuzațiile și susține că este vorba despre o răfuială politică în spatele căreia stă Vladimir Plahotniuc.

Amintim că, pe 15 octombrie, procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut în cadrul ședinței Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat, care potrivit cererii enunțate de Gurin în Parlament ar fi fost implicat în frauda bancară de la BEM. Ulterior însă, procurorii au precizat că de fapt, fostul premier, este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență și nu este vorba despre dosarul de la Banca de Economii.

sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *