Politică

Vlad Filat rămâne în arest (VIDEO)

(UPDATE 12.30) Vlad Filat rămâne în arest. La ieșire Vlad Filat a reușit să schimbe câteva vorbe din mers cu deputații PLDM: Maria Ciobanu, Victor Roșca și Angel Agachi.
„Odată cu intrarea în vigoare a deciziei Curţii Constituţionale (CC) mandatul de arest pentru 90 de zile a încetat, deci domnul Filat trebuie să fie eliberat. În urma acestei hotărîri a CC, instanţele de judecată şi Curţile de Apel trebuie să ajusteze sau să verifice temeiurile menţinerii în arest a deţinuţilor”, a declarat Igor Popa.

„Următoarea şedinţă pentru aplicarea unui nou mandat de arest a fost stabilită pentru întîi martie, pînă atunci Vlad Filat ar trebui să fie liber”, a adăugat Popa.

Conform deciziei Curţii Constituţionale din data de 23 februarie curent, o persoană nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 30 de zile în cadrul unui mandat şi 12 luni în total.

(Știre inițială) Avocații lui Vlad Filat solicită ca politicianul să fie eliberat din arest. Vlad Filat este prezent în sala de judecată.

Şedinţa de examinare a recursului a fost stabilită pentru 24 februarie 2016, ora 11.00, dar a fost amânată pentru astăzi, la cererea avocaților.
Potrivit apărătorilor lui Vlad Filat, Încheierea Judecătoriei Buiucani este „una ilegală, neîntemeiată și abuzivă”.

„Precizăm că Încheierea Judecătoriei Buiucani o considerăm una ilegală, neîntemeiată și abuzivă. Astfel, în calitate de apărători am solicitat înlocuirea măsurii de arest preventiv cu liberarea condiționată. Totuși, din motive necunoscute nouă – instanța eronat s-a pronunțat asupra altei cerințe, și anume – revocarea măsurii preventive.Aceasta denotă superficialitatea examinării, și ne face să credem că argumentele apărării nici nu au fost luate în considerare de vreme ce instanța s-a pronunțat asupra unei chestiuni care este străină solicitărilor apărării în ședința din 17 februarie”, se arată într-un comunicat de presă a avocaților lui Vlad Filat.

Menționăm că politicianul a fost reținut pe 15 octombrie 2015, fiind cercetat pentru corupere pasivă și trafic de influență. Cel care l-a denunțat, controversatul Ilan Șor, principalul învinuit în dosarul fraudelor bancare, este cercetat în stare de libertate.

 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *