Actualitate

Vlad Musteață: „Se observă o evoluție pe piața imobiliară în perioada sărbătorilor pascale”

Dacă la începutul anului 2023 nivelul cererii pe piața imobiliară a fost într-o ușoară stagnare, în această perioadă a sărbătorilor pascale se înregistrează o creștere în acest sens.

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: Într-adevăr, în ultimele zile, piața imobiliară și-a revenit. S-a observat o creștere a numărului de cumpărători care optează inclusiv pentru locuințe în blocuri noi, aflate încă în construcție. Totuși, în mare parte cumpărătorii aleg să achite cu plata integrală, fără a apela la credite de la bănci.

Cărui fapt se datorează această activizare a pieței imobiliare?

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: În primul rând, este perioada în care mulți dintre concetățenii noștri aflați peste hotare revin acasă de sărbători. Apoi, în ciuda situației regionale, se înregistrează un grad înalt de stabilitate în țară, iar cumpărătorii au încredere în piața imobiliară și în investiții solide.

Mai mult decât atât, am observat un interes sporit al cumpărătorilor pentru imobiliarele de lux. Cum se explică?

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: Începând cu luna martie, a crescut mult cererea la locuințele mai scumpe. Explicația e simplă: cei care au adunat ani de zile resurse financiare pentru a-și cumpăra un apartament mai spațios sau o casă la sol, acum își îndeplinesc visul profitând de reducerile și ofertele existente în această categorie.

Apropo de oferte, în perioada sărbătorilor pascale, companiile imobiliare și dezvoltatorii vin cu oferte avantajoase, care ar stimula cererea pe piață?

VLAD MUSTEAȚĂ, director Proimobil: Trei dintre dezvoltatorii cu care colaborăm noi și care, de altfel, sunt cei mai mari din Chișinău, au oferte speciale de Paște, incluzând reduceri, parcări gratuite. Așadar, este perioada potrivită pentru a investi în imobiliare, iar cei care au astfel de planuri, îi invităm să ia o decizie înțeleaptă în viitoarele 2-3 săptămâni, pentru că vor primi reduceri destul de semnificative.

unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *