Media

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu un grup de jurnalişti americani

 Pe agenda discuţiilor s-au numărat atât subiecte privind situația politică internă din Republica Moldova, cât şi oportunităţi privind colaborarea în domeniul comunicării dintre politicieni și mass-media.

Astfel, Prim-vicepreşedintele Parlamentului, a confirmat angajamentul privind procesele de reforme în desfășurare în țara noastră: “Principala noastră preocupare este acum accelerarea procesului de reformă, de modernizare a instituțiilor statului. Este un proces dificil, dar absolut necesar”, a declarat Vlad Plahotniuc, în cadrul întrevederii. În ceea ce privește domeniul mass-media din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc a opinat că actualmente țara noastră se poate lăuda cu mai multe televiziuni care au apărut în ultimii doi ani, o perioadă în care mass-media s-a dezvoltat foarte alert și s-a diversificat.

La rândul său, jurnaliștii americani au apreciat eforturile depuse de Republica Moldova pe calea dezvoltării democratice și au exprimat disponibilitatea de a organiza training-uri pentru specialiștii moldoveni.

La finalul întrevederii, Prim-vicepreşedintele Parlamentului şi-a exprimat încrederea că astfel de întâlniri vor continua, deja la nivel de lucru. “Având în vedere rolul vital pe care îl are mass-media într-o democraţie, mai ales în Republica Moldova, propunerea mea este să pornim de aici colaborarea dintre cele două state: prin continuarea întâlnirilor, într-o formulă de lucru – cu participarea experţilor americani din domeniul mass-media, care să ofere consultanţă specialiștilor de la Chişinău”, a precizat Vlad Plahotniuc.

Din cadrul delegației americane fac parte: John Siniff, editorialist la ziarul cu cel mai mare număr de cititori din SUA – USA Today; Steve Smith – jurnalist cu o experiență de peste 35 de ani la posturi locale și naționale din SUA; Lee B. Becker – directorul Centrului Internațional James M. Cox Jr. pentru Training și Cercetare în Comunicare și Media și Tudor Vlad – director asociat la Centrul Internațional James M. Cox Jr. pentru Training și Cercetare în Comunicare și Media.

D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *