Actualitate

Vlad Țurcanu: Primele acțiuni ale președintelui Dodon, o sfidare la adresa poporului R.Moldova

El a remarcat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că tonul președintelui Igor Dodon se îndulcește când conversează cu o oficialitate rusă, dar se înăsprește voit atunci când se referă la un partid proeuropean sau la un grup de cetățeni cu vederi proromânești.

„El pare să încerce răbdarea unor anumiți cetățeni, unei părți importante din societatea noastră, care are asemenea valori ca integrarea europeană, vorbim despre oameni cărora le este apropiată simțirea românească, pe aceștia Igor Dodon îi disprețuiește, parcă nici nu ar fi concetățenii săi. El subliniază prin asemenea acțiuni caracterul său revanșard. El a venit la președinție de parcă ar fi așteptat multă vreme să se revanșeze, să se răzbune, pare să ne spună că a venit să ne arate el nouă cum stau lucrurile și cum ar trebui să gândim și ce trebuie să facem.

Ne așteptăm ca din societate să vină replici la asemenea gesturi care n-ar trebui să existe dinspre președinție”, consideră fostul consilier prezidențial.

Vlad Țurcanu crede că dacă Igor Dodon va continua să provoace spiritele în societate, atunci acesta ar putea fi demis fie de către Parlament, fie sub presiunea străzii:

„Igor Dodon, cu asemenea declarații și cu asemenea gesturi, se poziționează ca un activist de partid mai curând, ca un funcționar responsabil cu munca ideologic , ca acel secretar de partid atașat pe vremuri oricărei organizații de stat în perioada sovietică, care nu avea atribuții pentru industrie, agricultură, era responsabil de munca ideologică. În condițiile în care atribuțiile lui Igor Dodon nu sunt totuși foarte mari, având în vedere că Parlamentul și Guvernul ar urma să se ocupe de economia reală, de problemele economice, sociale și de alt ordin, lui Igor Dodon ce-i mai rămâne decât să se dea în stambă cu asemenea declarații sforăitoare, răutăcioase? Acestea au darul mai curând să fragmenteze situația, să-i provoace pe oameni decât să-i aducă laolaltă pe un teren pe care să discute și să inițieze acțiuni constructive”.

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *