Social

Vladimir Andronachi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Vladimir Andronachi rămâne în arest. La 16 iunie, judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani a admis demersul procurorului și a prelungit măsura preventivă arestarea la domiciliu în privința inculpatului pentru 30 zile, până la 18 iulie, potrivit Realitatea.md.

„În cadrul ședinței din 13 iunie 2023, acuzatorul de stat a înaintat un demers privind examinarea cauzei în ședință publică, deoarece în prezenta cauză penală nu figurează minori în calitate de inculpat, martor sau parte vătămată și probele prezentate nu reprezintă secret de stat.  Mai mult ca atât, într-o altă cauză penală în privința altor inculpați, ce de fapt constituie același probatoriu și fapte, judecarea acesteia are loc în ședință publică, iar partea apărării nu a invocat drept temei că ar exista informații care să conțină secret de stat sau secret bancar”, se arată în nota informativă a Procuraturii Anticorupție (PA).

De asemenea, responsabilii spun că, cazurile în care ședințele pot fi închise sunt reglementate expres de art. 18 din Codul de procedură penală, iar cauza respectivă nu se încadrează în aceste prevederi.

Instanța de judecată nu a ținut cont de argumentele procurorului și a dispus respingerea demersului privind examinarea în ședință publică a cauzei penale de învinuire a lui Vladimir Andronachi. Încheierea în partea ce ține respingerea demersului procurorului privind examinarea cauzei în ședință publică nu poate fi contestată.

Vă amintim că Vladimir Andronachi a fost reținut la 2 noiembrie 2022, în Ucraina, şi extrădat în Republica Moldova. Fostul deputat democrat este învinuit pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa.

Menționăm că ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit anchetei, învinuiții au prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Vladimir Andronachi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *