Politică

Vladimir Voronin: Avem o guvernare coruptă, mafiotă și banditească

”Avem o guvernare coruptă, mafiotă și banditească. Este PDM, care a luat sub control toate instituțiile statului, poliția, justiția, procuratura, o guvernare care a furat miliardul, care i-a cumpărat cu 5 milioane de euro pe cei 14 deputați trădători din PCRM, pentru a avea majoritate parlamentară. La guvernare cu PDM se află și PSRM. Cum ceva nu reușește PDM în Parlament, cei din PSRM ridică mâna. Ei lucrează foarte bine în teritoriu, ca să convingă oamenii să-i susțină și să-i voteze, însă lucrează foarte rău la nivel central, din care cauză avem sărăcie și oamenii fug din țară din cauza sărăciei” , a spus liderul comunist.

Potrivit lui Voronin, vinovați sunt cetățenii cu drept de vot, care se lasă cumpărați cu două trei sute de lei ca după aceea să se plângă de viața lor grea: „ Din păcate, alegătorul nostru are o mentalitate foarte joasă. Poate să se supere, dar din prostia lor avem această guvernare și această mafie. Dacă ar fi o competiție internațională de bocete, pe primul loc ar fi moldovenii."

Președintele PCRM a adus acuzații și în adresa liderilor europeni, care ar susține actuala guvernare de la Chișinău: „Mă îngrijorează așa numita asistență din afara Republicii Moldova. Am scris organizațiilor europene, am trimis scrisori la 29 de șefi de state, că în Republica Moldov se încalcă Constituția, dar fără niciun răspuns”.

Vladimir Voronin a declarat că în Republica Moldova nu se luptă cu corupția, ci doar se mimează: „Ce fel de luptă cu corupția dacă se bagă pe un cap oamenii la pușcărie. Lupta cu corupția trebuie să înceapă de la lege, care să fie făcută în așa fel, ca să nu mai rămână loc pentru corupție”.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *