Actualitate

Vladislav Clima a demisionat din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor

Vladislav Clima și-a exprimat speranța că, „în pofida dificultăților se va reuși o reformare veritabilă nu doar a sistemului judecătoresc, ci și a percepției societății în adresa lui”.

Vladislav Clima a fost ales la conducerea Asociației Judecătorilor în mai 2019, pentru un mandat de patru ani. În septembrie 2020, magistratul a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, prin decretul președintelui de atunci, Igor Dodon, transmite punctul.md.

Decretul a fost anulat, în mai 2021, de șefa statului Maia Sandu, care și-a argumentat decizia prin faptul că CSM a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese atunci când a propus numirea lui Vladislav Clima în această funcție. Judecătorul se află în proces de judecată intentat împotriva deciziei șefei statului.

Vladislav Clima este unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care, în 2018, alegerile locale din municipiul Chișinău nu au fost validate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *