Actualitate

Vladlen Tatarski, un alt propagandist de top din Moscova, este ucis într-o explozie în Rusia

Bloggerul Vladlen Tatarski (Maxim Fomin) a fost ucis într-o explozie la Street Food Bar nr. 1 din Sankt Petersburg, relatează RIA Novosti. Publicația Fontanka susține că proprietarul cafenelei este Evghenii Prigojin.

Autoritățile moscovite au arestat o tânără de 25 de ani, suspectată că ar fi adus dispozitivul explozibil ascuns într-o statuetă.

În afara lui Tatarski, care a fost ucis, alte cel puțin 30 de persoane au fost rănite în explozia produsă, dintre care 24 au ajuns la spital, conform informațiilor relatate de agenția TASS.

Video pe canalul nostru de telegram.

Potrivit TASS, o persoană a murit și mai mult de zece au fost rănite.

Potrivit lui Readovka, un dispozitiv explozibil artizanal a fost ascuns într-o figurină, pe care unul dintre participanți i-a prezentat-o ​​lui Tatarski.

Puterea dispozitivului exploziv a fost de peste 200 de grame de TNT, anunță TASS. În urma exploziei, geamurile fațadei cafenelei pe o suprafață de 15 metri pătrați s-au prăbușit.

Bloggerul era un susținător vehement al invaziei din Ucraina, însă a criticat de mai multe ori modul în care decurge așa-zisa operațiune militară specială.

Pe numele său real Maxim Fomin, a fost unul dintre cei mai cunoscuți “corespondenți de război” din Rusia pe rețelele de socializare, cu peste 560.000 de urmăritori pe Telegram.

Tatarski a luptat pentru autoproclamata “Republica Populară Doneţk “, ca parte a batalionului de voluntari “Vostok”.

De asemenea, a scris mai multe cărți despre conflictul dintre Rusia și Ucraina și a avut, de-a lungul timpului, mai multe ieșiri șocante, în care cerea ca ucrainenii să fie uciși şi jefuiți.

“Îi vom învinge pe toți, îi vom ucide pe toți, îi vom jefui pe toți, după cum vom avea nevoie. Totul va fi așa cum ne place (…) Mulți simt o afecțiune ciudată pentru ucraineni. Ei nu înțeleg de ce le distrugem infrastructura, de ce îi întărâtăm. Știți ceva, acești ‘porci’ erau deja întărâtați. Chiar și când ne apărăm, trebuie să le distrugem infrastructura”, a spus el.

Tatarski, a doua figură proeminentă a propagandei ruse care moare într-o explozie în Rusia, de la începutul războiului

După atentatul de duminică din Sankt Petersburg, Direcția de Investigații Criminale a Ministerului rus al Afacerilor Interne a început o anchetă amplă, coordonata de guvernatorul provinciei ruse.

Sunt interogați toți cei care se aflau în cafenea la momentul exploziei care l-a ucis pe bloggerul militar.

Dacă pista atentatului vizându-l pe Tatarski se confirmă, acesta devine a doua personalitate proeminentă a propagandei ruse care își pierde viața în ultimele luni.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, FSB, a acuzat serviciile secrete ucrainene că în august, anul trecut, au ucis-o pe Daria Dugina, fiica ideologului ultra-naționalist Aleksandr Dughin, într-un atentat cu mașină capcană în apropiere de Moscova.

Atentatul l-ar fi vizat, de fapt, pe Dughin, care a ales însă în ultimul moment să nu se urce în mașină cu fiica sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *