Moldova

Vocea popourlui: Declaraţia premierului „pacificator” sau cum „capra” face, iar „oaia” trage la moldoveni

Cum să nu pună el, pragmatic fiind cu gândul la acest popor, un semn de egalitate între acţiunea autorităţilor române de frontieră, respectiv cele ale unui stat UE, care în esenţă a reprezentat o somaţie legală a unui contrabandist moldovean, aflat la volanul unui autoturism dat în căutare, cu plăcuţe de înmatriculare bulgăreşti şi căptuşit cu ţigări de contrabandă şi… asasinarea unui moldovean paşnic de către militarii ruşi, în inima ţării sale?!

Cum să nu se încurce, simptomatic deja pentru Guvernul Filat, pentru a una suta oară probabil, „coada vacii cu ştampila primăriei”, în numele sfânt al PR-ului şi ratingului celui cu stofă de „number one” etern?!

Şi ce mai contează dacă declaraţia „pacificatoare” a premierului, de condamnare a focurilor de armă la frontiera RM cu UE (Doamne, cum sună!) de fapt toarnă, în calitate de efect advers şi mai mult gaz pe focul dezbinării, care şi aşa mistuie această societate rătăcită? Unii „moldoveni” imediat chiar s-au grăbit să solicite expulzarea ambasadorului Lazurca (…)

Ne-am convins, deja pentru a câta oară, că tot ce nu aduce PR pentru acest Guvern e nesemnificativ şi reprezintă complicaţii inutile. De ce să-l întrebăm pe generalul de la Vama moldovenească Baliţchi, cum de acest brav contrabandist, amator de adrenalină, a trecut nestingherit cu tot cu maşina dată în căutare şi căptuşită cu ţigări de Vama administrată de cumătrul său Stadler? De ce să ne întrebăm de ce acesta a preferat în loc să achite o banală amendă poliţiei române de frontieră, să aplice tupeul de a comite o infracţiune gravă de ultraj împotriva unui ofiţer român şi să „forseze” Prutul, pentru a ajunge înapoi, la „ai săi”?

De ce să căutăm noi în ograda noastră cauze şi soluţii pentru focurile de armă de la Prut şi să nu vedem paiul din ochiul autorităţilor române, făcând abstracţie de bârna din ochiul nostru? (…) Nu, la noi, la moldoveni, „capra” face, iar „oaia” trage, iar obraznicul mănâncă praznicul! Şi apoi ne mai mirăm şi supărăm că „iese fum fără foc”, că premierul se identifică şi deja nu doar pe interior, cu administratorul unei ţări contrabandiste şi furnizoare de trafic ilegal, un gen de Mexic al Europei…

Cum naiba să nu iasă „fum” după asemenea declaraţii, prin care – pentru câteva zecimi procentuale de rating – premierul se erijează în avocat al unui cetăţean bănuit de ultraj şi contrabandă?! Totuşi, vreau să sper că această declaraţie n-a avut drept scop de a-l proteja pe acel contrabandist şi e vorba de o simplă acţiune nechibzuită de imagine (…)

Şi cum oare să înţeleagă acest semnal al premierului contrabandiştii, dar şi ofiţerii şi aşa timizi din subdiviziunile antifraudă şi anticontrabandă din organele de drept aflate în subordinea sa?!

Aşa ori altfel, prin aceste declaraţii „asumate”, aidoma celei analizate mai sus, premierul îşi asumă şi „focul”, şi „fumul”… de ţigară, care pluteşte ca o stafie în jurul persoanei sale!

P.S. „Trebuie să vrem, să credem şi să iubim! Al vostru, Vlad Filat”.

Veaceslav Balacci

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *