Actualitate

Volkswagen le dă nemților o mașină nouă la schimb cu cea veche pentru a preveni poluarea

Problema a inceput de multa vreme, mai exact odata cu scandalul Dieselgate. Si chiar daca Dieselgate nu exista si Volkswagen nu truca softurile de emisii, tot se ajungea la o asemenea schimbare din cauza poluarii. Cumva era inevitabil.

Autoritatile spun ca daca s-ar interzice masinile cu motoare diesel, in totalitate, 5.9 milioane de clienti din Germania ar fi afectati. Tocmai de aceea, Curtea Administrativa Federala din Leipzig a decis in luna februarie ca fiecare orasel german este liber sa decida daca masinile cu motoare diesel au voie sau nu pe teritoriul lor.

Volkswagen, in schimb, pare sa faca ceva ca sa indrepte toata aceasta situatie. Oferta de trade-in a constructorului german suna cam asa: clientii care detin un autoturism marca Volkswagen, Euro 4 sau chiar mai vechi, pot merge sa-si schimbe masina cu o alta mai noua, la un pret redus.

Initiativa celor de la Volkswagena fost laudata, insa aceasta avea termen limita luna martie. Iata ca s-au aratat destul de multi doritori care sa faca acest schimb convenabil, iar grupul auto german prelungeste termenul pana la finalul lunii iunie. Astfel, locuitorii din Germania mai au trei luni la dispozitie pentru a-si schimba masina cea veche cu una mai noua care polueaza mai putin.

Se pare ca aceste stimulente oferite de Volkswagen au fost o decizie luata in urma Summitului Diesel din luna august a anului 2017. Mesajul nemtilor este ca reducerea emisiilor este o prioritate si pentru ei si incurajeaza interzicerea motoarelor diesel.

Se pare ca Volkswagen ia o masura ca asta pentru a mai creste putin credibilitatea clientilor in automobilele pe care le fabrica. Un scandal ca Dieselgate nu trece asa usor si nu e uitat repede, asa ca nemtii incearca orice metoda posibila care ar putea sa ii readuca pe primul loc in sufletele oamenilor.

Volkswagen nu mai este atat de puternic pe piata auto de cand cu problemele la nivelul companiei, dar si odata cu aparitia hibridelor si electricelor. Tocmai de aceea, planul acestora este ca pe viitor sa lanseze cate o masina electrica pe luna. Decizia este ambitioasa, insa ramane de vazut daca Volkswagen se va tine sau nu de planul pe care l-au anuntat inca de la inceputul anului 2018.

Sursa: Cars.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *