Ucraina

Volodimir Zelenski a anunțat condițiile în care nu va candida pentru un al doilea mandat la președinția Ucrainei

Dacă alegerile prezidențiale din Ucraina vor avea loc în timpul războiului, Volodimir Zelenski va candida pentru un al doilea mandat.

Președintele ucrainean a mai precizat, în timpul vizitei la București, că dacă alegerile au loc după victorie, nu va mai candida pentru al doilea mandat.

Liderul de la Kiev a menționat că va candida cu siguranță pentru un al doilea mandat dacă alegerile ar mai avea loc în timpul războiului, deoarece în astfel de condiții pur și simplu nu ar putea abandona ăe ucraineni. În același timp, președintele nu poate menționa data exactă a încheierii războiului.

Pe de o parte, forțele armate ucrainene contraatacă, dar, pe de altă parte, există o serie de factori care împiedică eliberarea completă a Ucrainei. În același timp, Volodimir Zelenski știe când se poate termina cu siguranță războiul, dar refuză să-și spună previziunile.

Astfel, potrivit acestuia, etapa finală a conflictului este deja în cursi. Există preocupări legate de aprovizionarea cu arme și finanțare, dar aceasta este cu siguranță ultima etapă a luptei, a spus Zelenski.

Președintele nu crede că o strângere de mână cu Putin ar putea pune capăt războiului din Ucraina. Dimpotrivă, nimeni și nimic nu-l poate opri pe Putin. Dacă Ucraina va cădea, el va ținti alte țări care au fost cândva parte a URSS, cum ar fi țările baltice.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *