Externe

Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful serviciilor de securitate din Harkov, care ”nu a lucrat la apărarea orașului”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunţat că l-a demis pe şeful serviciilor de securitate din Harkov, în nord-estul ţării, pentru că ”nu a lucrat la apărarea oraşului” de la începutul invaziei ruse, relatează AFP cu referire la Agerpres.ro.

„Am venit, am văzut şi l-am demis pe şeful serviciilor de securitate din regiune (Harkov), deoarece nu a lucrat la apărarea oraşului din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi”, a explicat Zelenski în mesajul său video zilnic, după prima sa vizită în estul ţării de la începutul invaziei ruse la 24 februarie.

Liderul ucrainean a mai declarat că bombardamentele ruseşti au distrus toată infrastructura critică din Severodoneţk şi că ”scopul principal” al Rusiei acum este ocuparea acestui oraş.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a deplasat duminică, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, în estul ţării, în regiunea Harkov, de unde Moscova şi-a retras în ultimele săptămâni trupele pentru a le concentra pe alte fronturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *