Externe

Volodimir Zelenski propune un ”summit mondial” pentru pace și cere Rusiei să facă un prim pas până de Crăciun

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski propune un ”summit mondial” pentru pace şi cere Rusiei să facă un prim pas până de Crăciun. Statele Unite ale Americii vor invita Rusia la Summitul de Cooperare Economică Asia-Pacific din 2023, dând dovadă de ”bune organizatoare” ale evenimentului.

Ucraina ar dori să ofere o soluţie de pace, spune președintele Zelenski. Pentru aceasta, el solicită Rusiei să înceapă retragerea trupelor până de Crăciun, transmite G4media.

„Propun Rusiei să facă un pas concret şi semnificativ către o soluţie diplomatică, care este menţionată de Moscova atât de frecvent”, a spus el.

„Foarte curând vom avea sărbătorile celebrate de miliarde de oameni. Crăciunul – conform calendarului gregorian sau Anul Nou şi Crăciunul – conform calendarului iulian. Acesta este momentul ca oamenii normali să se gândească la pace, nu la agresiune. Sugerez Rusiei să încerce cel puţin să demonstreze că este capabilă să renunţe la agresiune. Dacă Rusia îşi va retrage trupele din Ucraina, va asigura o încetare durabilă a ostilităţilor”, a declarat liderul de la Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Pozitivă propunere. Anume, o reuniune de tip nou este necesară. ONU, OSCE s. a. si-au pierdut eficacitatea în urma încălcării unui membru permanent al ONU – Rusia – a Cartei ONU și a tratatelor internaționale despre granițe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *