ExterneUcraina

Volodimir Zelenski susține că Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera cu Belarus

Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera sa cu Belarus chiar dacă până în prezent există doar ”declaraţii puternice” din partea vecinului său, a afirmat miercuri, 11 ianuarie, preşedintele Volodimir Zelenski, după o vizită în regiunea Liov, informează Reuters și Agerpres.

Kievul a avertizat că Rusia ar putea folosi Belarusul pentru a lansa o nouă invazie terestră în Ucraina, dinspre nord. Însă, Volodimir Zelenski nu a făcut nicio referire la astfel de avertismente în comentariile sale difuzate pe canalul de Telegram după ce a participat la ceea ce el a descris drept o şedinţă de coordonare pe chestiuni de securitate în regiunea Liov.

”Am discutat despre protecţia frontierelor, despre situaţia operaţională la graniţa cu Republica Belarus şi despre măsurile antisubversive în aceste teritorii”, a adăugat el.

”Înţelegem că în afară de declaraţii puternice, nu vedem nimic solid acolo; totuşi, trebuie să fim pregătiţi atât la frontieră, cât şi în regiuni”, a subliniat liderul de la Kiev.

Potrivit administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Volodimir Zelenski a luat parte şi la o ceremonie în memoria soldaţilor ucraineni ucişi în luptă după începerea războiului rus, la 24 februarie 2022.

În mesajul de pe Telegram, Volodimir Zelenski nu a făcut vreo referire la luptele din estul Ucrainei, unde forțele armate ucrainene ar fi pierdut controlul asupra oraşului Soledar, informaţie dezminţită de Kiev.

Menționăm că Rusia a lansat în 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *