CSI / RusiaRăzboi

Volodin, „marioneta” lui Putin, îi cheamă pe deputații ruși să se ducă la război

Parlamentarul rus, Viaceslav Volodin i-a chemat pe deputaţii Dumei să ia parte la războiul din Ucraina în urma ordinului de mobilizare parţială, relatează joi, 22 septembrie, DPA și Agerpres.

„Cei care îndeplinesc cerinţele mobilizării parţiale ar trebui să ajute cu participarea lor la operaţiunea militară specială”, a declarat şeful Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) joi pe canalul său de Telegram. „Nu există protecţie pentru deputaţi”, a insistat el.

Vă amintim că miercuri, 21 septembrie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parţială în care sunt chemaţi 300.000 de rezervişti cu experienţă de luptă.

Volodin a reacţionat la punctul de vedere, care nu este neobişnuit în cercurile parlamentare, că apelul lui Putin pentru apărarea naţională nu li se aplică.

Un parlamentar, de exemplu, a spus că este nevoie de el în ţară. În acelaşi timp, Volodin a lăudat faptul că există parlamentari deja desfăşuraţi în regiunea ocupată Donbas din estul Ucrainei. Potrivit acestuia, numai rezerviştii cu experienţă de luptă şi pregătire militară specială sunt chemaţi, relatează sursa citată.

De asemenea, omul de încredere al lui Putin a recunoscut că ”apar întrebări care îngrijorează cetăţenii” ruşi în urma unor proteste în stradă şi informaţii despre exodul în masă al tinerilor ruşi din ţară.

Astăzi, Volodin a declarat că trupele ruse din Ucraina luptă de asemenea împotriva ”forţelor NATO”.

„În Ucraina există instructori NATO, mercenari din ţările NATO, tehnologie, arme şi muniţie NATO”, a spus acesta. Sunt 1.000 de kilometri de linie de front pentru a o apăra, a adăugat preşedintele Dumei de Stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *