CSI / RusiaInternațional

Volodin „păpușa lui Putin”, amenință că Rusia va „revendica” Alaska de la SUA dacă îngheață activele

Rusia va „revendica” statul american Alaska dacă SUA îngheață sau confiscă activele rusești ca sancțiune pentru invadarea Ucrainei, a atras atenția miercuri președintele Camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, citat de The Moscow Times.

„America să-și amintească mereu: există o bucată de pământ, Alaska”, a declarat Volodin, „păpușa” lui Putin, în ultima sesiune a Dumei de Stat, înainte de a intra în vacanță.

„Când încearcă să ne gestioneze resursele în străinătate, lăsați-i să se gândească înainte de a acționa că și noi avem ceva de luat înapoi”, a mai spus Volodin.

Acesta a mai menționat că vicepreședintele Dumei, Piotr Tolstoi, a propus organizarea unui referendum în Alaska pentru a se alătura Rusiei.

„Nu intervenim în treburile lor interne”, a spus Volodin.

Anterior, Volodin sugerase că Moscova ar putea confisca și activele rusești ale țărilor „ostile”, ca răspuns la propunerea SUA de a vinde bunurile confiscate de la oligarhii ruși pentru reconstruirea Ucrainei.

Astfel, potrivit unor speculații, rușii au ajuns prima dată în Alaska în anii 1600, iar expediții comerciale regulate pentru comerțul cu blănuri între Siberia și Alaska au început în anii 1740, când pe coasta din Alaska au început să apară așezări rusești.

În anul 1867, Rusia a vândut Alaska Statelor Unite pentru suma de 7,2 milioane de dolari

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


comentarii

 1. Rusia fascistă este amnezica sau se preface? Nemernica Imperialista uita că a colonizat popoare întregi de pe Volga, din Caucaz, tătari, bașchiri, triburi mongoloide siberiene, teritorii c are au aparținut Chinei, Japoniei etc.etc. Pai, cu ce se va alege imperialista Maștera Rusia, dacă Mongolia, China, Japonia, Turcia, Suedia și Finlanda etc. își vor revendica, la rândul lor, pământurile luate cu japca? Cu Moskovia! Cu Moksha, adică! Nu degeaba i se spune „Închisoarea popoarelor”, „Jandarmul Europei*, „Imperiul Raului”, „Cancerul civilizației”. Etc.

 2. Da, corect. Dar atunci hai sa dam spatiul mediteranean plus trei sferturi de Europa iar italienilor, Asia mica si Iranul macedonienilor si America de Sud sa apartina iar de Peru. Sau unde incepem cu datul istoriei inapoi?

 3. O glumă:
  Mdam Kabaeva îl sună pe ”starik Kabaev” că este gravidă și va trebuie să-i facă rost de ”koleaskă”.
  Putlerică spune se va face în curind, dar îi trebuie ceva timp.
  Kabaeva îl întreabă de ce ?, care e problema ?
  Putler îi spune că trebuie să cumpere sau să cucerească Aleaska…
  Kabaeva îi reproșează: Eu am cerut ”koleaskă”, nu Aleaska !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.