ActualitateEconomie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele trei luni cu 6,4%, ca serie bru

În primele trei luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada similară din 2023, atât ca serie brută cu 6,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,5%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit news.ro.

”Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.III.2024, comparativ cu perioada 1.I-31.III.2023, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 6,4%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+12,3%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,8%)”, arată datele INS. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada                ianuarie-martie 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,5%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%). Martie 2024 comparativ cu februarie 2024

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 8,6%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10%) şi la vânzările de produse nealimentare (+6,7%). Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna martie 2024, comparativ cu luna precedentă, cu 0,7%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,1%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,4%. Vânzările de produse nealimentare au rămas la acelaşi nivel. Martie 2024 comparativ cu martie 2023 Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2024, comparativ cu luna martie 2023, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 2,2%. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2024, comparativ cu luna martie 2023, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,3%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,9%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,1%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,7%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *