Economie

Volumul vânzărilor în sectorul comunicațiilor electronice a scăzut cu 3,3 la sută

Diminuarea veniturilor în primele trei luni ale anului a fost determinată de scăderea volumului de vînzări pe toate segmentele de piaţă, cu excepţia sectorului Internet mobil dedicat și Internet fix, explică experții ANRCETI. În pofida tendinței generale pe piață, veniturile în sectorul Internet mobil dedicat și Internet fix au crescut cu 19,9 la sută și respectiv cu 4,7 la sută. În celelalte sectoare, telefonia mobilă și fixă, alte activităţi în sectorul respectiv au fost înregistrate scăderi.

Potrivit raportului, cea mai mare rată de scădere a veniturilor a fost înregistrată pe piaţa serviciilor de difuzare și retransmisie a programelor audiovizuale, 18,12 la sută și pe piața telefoniei fixe, 10,89 la sută. O rată de scădere relativ mai mică, de 4,29 la sută, a fost atestată pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă.

ANRCETI elaborează şi publică, cu începere din anul 2012, rapoarte trimestriale despre evoluţia principalilor indicatori pe toate segmentele pieţei de comunicaţii electronice. Rapoartele sunt întocmite în baza datelor statistice raportate ANRCETI de către furnizorii care activează în sectorul comunicaţiilor electronice. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *