Ultima oră

Voluntarul zilei: Eugen Nicov

La cei 18 ani ai săi, Eugen va întâmpina cu seriozitate examenul de maturitate din clasa a XII-a, pentru care s-a pregătit cu meticulozitate de pe băncile Liceului Teoretic cu profil de arte ,,Elena Alistar”. Eugen nu se joacă când vine vorba de școală și voluntariat, în schimb, joacă teatru, dar fiți fără grijă, numai pe scenă. Și pentru că e de părere că cine nu muncește la tinerețe, n-are la bătrânețe, ei bine, liceanul nostru mai și lucrează. Ziua lui Eugen pare că se-ntinde pe mai mult de 24 de ore.

În trecut, voluntarul nostru nu privește decât cu îndârjire: rușii i-au ucis străbunelul, după ce l-au dezbrăcat, i-au străpuns pielea pe care i-au uns-o cu miere pentru a ademeni insecte și l-au lăsat să se stingă încet. ,,Aș vrea ca toată lumea să vadă fața reală a Rusiei și să înțeleagă că doar prin Unire vom fi salvați, vom fi mai optimiști, mai deschiși”, își exprimă dorința cu determinare Eugen, aflat în slujba românismului.
Ca model, Eugen îl privește cu respect și admirație pe regizorul basarabean Igor Cobileanski și ca perspectivă, tânărul actor crede că românii, frumoși și destinși, vor strânge rândurile la recensământul din luna mai, demonstrând că sunt și uniți.

Așa să fie!

Sursa: tinerii.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *