Ultima oră

Voluntarul zilei – Valeria Bratu

Valeria este în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Slobozia Mare, raionul Cahul. Fire optimistă, activă și plină de viață, iubește trei culori: albastru, galben și rosu. Crede că anume aceste culori o reprezintă în tot ceea ce face, trăiește și activează. Tânara liceană este pasionată de lectură, muzică și călătorii.

Valeria consideră că patriotismul este o stare de suflet care nu poate fi atribuită tuturor, de aceea trebuie să le amintim oamenilor că și ei simt și vorbesc românește, să le trezim conștiința națională și să facem ca adevărul istoric să fie auzit de toți.

Ceea ce a motivat-o pe Valeria să se implice în campania de informare pentru recensământ a fost dorința de a informa oamenii cu privire la dreptul lor, acela de a-și afirma identitatea, de a fi liberi și de a nu fi indiferenți față de ce se întâmplă în jurul lor, de a fi conștienți că fiecare dintre ei poate contribui la producerea schimbărilor necesare.

Valeria crede că numărul mare al celor care se implică în campania de promovare a adevărului la recensământ poate constitui elementul necesar pentru a reînvia spiritul românismului în Republica Moldova.
 
tinerii.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *