Ultima oră

Voluntarul zilei: Victor Bulgar

Victor are 26 de ani și se trage dintr-o familie mixtă, dintr-un tată român și o mamă bulgăroaică. ,,Cu toate că am avut de ales între cele două etnii, nu puteam să desconsider faptul că încă din copilărie am îndrăgit limba română și că mă simt extrem de atașat de istoria neamului românesc, zilnic vorbind în română și cunoscând literatura, oamenii și obiceiurile atât de dragi și unice”, ne-a mărturisit tânărul pe care îl supără îndoctrinarea rusească din Republica Moldova.

Liber profesionist în web design și service IT, Victor a încercat în ultimii ani să se implice în diverse acțiuni civice, dar a înțeles cu dezamăgire că unele forțe politice ajungeau să beneficieze de eforturile lui. Un simplu search pe Internet l-a adus în mijlocul Tinerilor Moldovei, mișcare pe care a perceput-o ca pe un curent apolitic care sprijină ideile firești ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

,,Mă pasionează geografia, în special demografia, adică știința despre populație, și cunosc foarte bine importanța recensământului în coordonarea activităților administrative într-un stat, atragerea investițiilor străine și a fondurilor europene, dezvoltarea educației, științei și a medicinei. Din această cauză am hotărât fără ezitare să mă alătur Tinerilor Moldovei în campania de informare cu privire la recensământul organizat anul acesta, care va furniza informații fără precedent asupra structurii demografice a populației, multipli indicatori-cheie care vor fi folosiți în gestionarea mult mai eficientă a resurselor financiare și umane, elaborarea și implementarea măsurilor de îmbunătățire a condițiilor de viață a populației, accesul la învățământ eficient”, a punctat voluntarul nostru.

Victor va avea și calitatea de recenzor în cadrul recensământului, astfel că își va putea forma o vedere din interiorul procesului asupra corectitudinii și relevanței rezultatelor. Este de părere că datele finale ale recensământului vor reflecta creșterea numărului celor care își declară identitatea de români la recensământ, trezirea conștiinței naționale și realizarea importanței istorice de a se numi, corect, români; formarea unui trend de încurajare și supremație a termenilor român, românesc, limba română în determinarea apartenenței la o etnie și limbă; corelarea termenilor de etnic moldovean și limbă moldovenească cu politica seculară de dezrădăcinare a conștiinței naționale, practicate de ruși pentru a obține controlul asupra teritoriilor ocupate.

Perseverent în tot ceea ce întreprinde, foarte ambițios și rezistent în fața încercărilor, Victor Bulgar își dorește cu ardoare atingerea scopului vital al neamului nostru – unirea României cu Republica Moldova și restabilirea spațiului românesc integru de odinioară. ,,Consider că fiecare dintre noi ar trebui să se implice cât mai activ în atingerea acestui scop, pentru că, pe parcursul istoriei, dușmanii ne-au dezbinat de prea multe ori ca să mai permitem așa ceva. Împreună vom fi mai mulți, mai puternici, mai fericiți”, conchide ,,voluntarul zilei” de astăzi. Mâine poate veni rândul tău.
 
Sursa: tinerii.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *