Economie

Vom cumpăra lumină din Finlanda? Administrația de la Helsinki este pregătită să coopereze cu R. Moldova

Administrația de la Helsinki este pregătită să coopereze cu Republica Moldova în domeniul aprovizionării cu energie. Subiectul a fost discutat de Natalia Gavrilița cu ministra finlandeză a Afacerilor Europene, Tytti Tuppuraine, și cu secretara de stat a Ministerului Afacerilor Externe din România, Daniela Gîtman, transmite Realitatea.md.

Prim-ministra le-a vorbit celor două despre reforma justiției, dezoligarhizare și procesul de integrare europeană. În context, Tytti Tuppurainen și-a exprimat încrederea că, în scurt timp, Republica Moldova ar putea începe negocierile de aderare la blocul comunitar.

„Vreau să vă asigur de tot sprijinul nostru. Suntem gata să aprofundăm cooperarea cu Republica Moldova și pe domeniul aprovizionării cu energie. Vă încurajăm să continuați să lucrați asupra realizării proiectelor începute, mai ales a celor care vizează fortificarea instituțiilor. Vrem să avem membri ai UE cu instituții puternice, care împărtășesc aceleași valori europene”, a declarat ministra finlandeză.

La rândul său, secretara de stat pe afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Daniela Gîtman, a apreciat hotărârea Guvernului de la Chișinău de a identifica soluții pentru depășirea crizelor și a îndemnat autoritățile să conteze pe sprijinul Bucureștiului și al comunității europene.

„Știu că aveți o agendă încărcată pentru acest an, inclusiv urmează să găzduiți, pe 1 iunie, cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. Suntem aici pentru a vedea cum vă putem susține în procesul de preaderare și să vă asigurăm de tot suportul necesar”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *