Economie

Vom plăti mai scump pe energia electrică, a fost semnat contractul cu Centrala de la Cuciurgan

Potrivit unor surse, Chişinăul a reuşit să obţină un preţ de 6,9 cenţi pentru un kilowatt/oră, cu 13,2 la sută mai mare decît cel achitat anterior. Iniţial, Centrala solicitase un preţ de 7,3 cenţi. Anterior, Moldova achiziţiona de la Centrala de la Cuciurgan energie electrică la preţ de 6,1 cenţi pentru un kilowatt.

Şeful serviciului de presă al Gaz Natural Fenosa, Vasile Gribincea, a declarat că firma pe care o reprezintă a întreprins toate acţiunile pentru a asigura cu energie electrică zona pe care o deserveşte şi că în curînd va fi emis un comunicat de presă pe acest subiect. Unele structuri de presă au scris că deja ar fi fost încheiat un contract privind livrarea energiei electrice de către Centrale Electrică de la Cuciurgan.

La 1 aprilie au expirat contractele Republicii Moldova cu furnizorul ucrainean Power Trade şi CERS Moldovenească (cunoscută şi ca Centrala de la Cuciurgan), semnate în anul trecut. Ucraina a anunţat că de la 1 aprilie va sista exportul de electricitate către Republica Moldova, iar astăzi a acuzat Moldova că ar fi sustras curent din sistemul ucrainean, deşi nu are semnat un nou contract.

În anul 2011, aproximativ 21,4 la sută din consum a fost acoperită cu energia electrică produsă de centralele moldoveneşti, faţă de 27 la sută în anul precedent, iar peste 88 la sută a fost importată, notează MOLDPRES. 

Via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *