Social

Vor merge sau nu copiii la școală în toamnă? Precizările ANSP

Republica Moldova din nou se află într-un nou val de COVID-19, iar numărul cazurilor de infectare au început a crește semnificativ. Responsabilii declară că nu există încă motiv de îngrijorare, dar totuși trebuie să respectăm regulile și să ne vaccinăm.

Astăzi, 12 iulie, Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, noul val va dura aproximativ până la mijlocul lunii august, scrie Realitatea.md.

De asemenea, el a declarat că speră că situația se va ameliora, iar copiii vor putea merge la școală în luna septembrie.

„Estimăm că va fi o creștere până la mijlocul lunii august și după sperăm că va descrește pentru a putea copiii merge la școală”, a declarat directorul ANSP.

Cea mai gravă situație se înregistrează în muncipiul Chișinău care a intrat în Cod Portocaliu, fiind înregistrate 118 cazuri la 100 mii populație. Raioanele Ialoveni și Anenii Noi sunt în Cod galben, restul teritoriilor se mențin în Cod verde, potrivit Ziarulnational.md.

De asemena, Jelamschi a precizat că Republica Moldova se află la sfârșitul clasamentului european privind numărul cazurilor de COVID. La polul opus, cu cele mai multe cazuri de coronavirus, se situează Grecia, Italia și Franța, cu peste 100 de cazuri la 100 de mii populație.

Rata de vaccinare împotriva noului coronavirus este scăzută în țara noastră, iar în prezent aceasta constituie numai 31,4%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *