Eveniment

Vor plăti peste 4000 mii de lei pentru prinderea unui pește de specie rară

Printre ”trofeele cu solzi”, au fost identificate și exemplare de pești de specii rare, interzise pentru pescuit.

Braconierii au fost identificați în plină noapte, la ora 01.45, în aval de barajul Hidrocentralei Dubăsari. Aceștia practicau vânătoarea subacvatică cu utilizarea armelor pneumatice. Bărbații au fost amendați cu 3 400 de lei și urmează să achite suplimentar și prejudiciile cauzate resurselor biologice acvatice în sumă totală de 4 365 de lei.

Potrivit inspectorilor piscicoli, bărbații au reușit să prindă și un pește de o specie rară numită „mreană comună” sau „Barbus barbus”. Potrivit Codului Contravențional, despăgubirile achitate de pescari pentru un asemenea exemplar, indiferent de dimensiunea și greutatea peștelui, constituie patru mii de lei.

Caracteristici generale: peştele măsoară în mediu între 30-50 cm şi cântăreşete de la 500 gr până la 3 kg, mai rar până la 10 kg, maxima de viaţă este de 15 ani. Are corpul alungit, solzi mici, botul lung cu 4 mustăţi (caracteristică care face ca specia să fie uşor identificată şi deosebită de alte specii), după caracterul de nutriţie este de bază zoobentofag (larve, viermi, crustacee, moluşte).

Potrivit legii Privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura” este interzis pescuitul pe tot parcursul anului a) La 500 m în amonte și aval de podurile de peste fluviul Nistru și râul Prut.

Timpul.md
 
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *